Har du nogensinde besøgt Danmarks bedste mountainbikeruter? 

BrFk’s online blog  > Artikler >  Har du nogensinde besøgt Danmarks bedste mountainbikeruter? 
0 Comments

Vidste du, at Danmarks allerbedste ruter for mountainbike, befinder sig i Vestjylland? Nærmere betegnet i Varde – en hyggelig, lille by beliggende blot 20 minutter fra Esbjerg. Byen har nemlig valgt at etablere to ruter, som både amatør og den mere professionelle mountainbiker vil juble over!

Grusgraven, i Varde, er nemlig blev omdannet til et ægte paradis for de cykelglade typer, der elsker at bruge søndagen i det bakkede terræn på jernhesten. Så hop i cykeltøjet og gør din mountainbike klar, for nu skal den for alvor have gas!

 

Den orange rute er forbeholdt de letøvede, der har sparsommelig erfaring med sportsgrenen, men som forsat har mod på udfordringer og har glæden ved sporten. Ruten strækker sig over cirka 5 kilometer – hvorfor der også er god motion og sved på panden at hente.

Hvis ikke du betegner dig som letøvet, men derimod har endnu færre erfaringer, fortæller hjemmesiden mig, at ruten kan køres af langt de fleste. De har nemlig været så smarte at muliggør “chicken runs” på de sværeste stykker på ruten. Hvis du – ligesom jeg – heller ikke vidste, hvad chicken runs er, kan jeg kort fortælle, at det er en mulighed for at undgå de sværere passager og steder. Med andre ord; en smutvej.

 

Har du mere erfaring med mountainbiking, findes der også den sorte rute, der har flere svære, tekniske udfordringer. Et vaskeægte slaraffenland for den mere øvede kører. Skulle ruten alligevel være for udfordrende undervejs, er det muligt atter at benytte de såkaldte chicken runs. Dog har jeg ladet mig fortælle, at de forsat kategoriseres som værende ret tekniske. Den sorte rute er derfor forbeholdt de kører, der har en del erfaring og snilde. Denne bane indeholder desuden alt lige fra store drops, til steps og rockgardens samt flere ganske svære opkørsler, hvor der tilmed er indbygget forhindringer. Ja, det skal ikke være nemt! Ruten er cirka 7 kilometer lang – så den kræver udholdenhed og giver med garanti sved på panden.

 

Kommer du langvejs fra, er det desuden muligt at parkere ved indgangen. Så drømmer du om at opleve Danmarks bedste mountainbikeruter, er der ikke længere en undskyld for ikke at sætte kursen mod Vestjylland og Varde. Så kan du med fordel spendere en søndag eftermiddag i den gamle grusgrav. Der er i hvert fald garanteret fart over felten, udfordringer og en masse timer med skæg og adrenalin.

 

Og når du så er steget af cyklen igen, kan det klart anbefales at opleve nogle af de andre action- og adventure sports, som området kan byde på. Men det er et helt emne for en anden artikel – som du må have til gode til en anden gang.

 

Så, var det Varde? Ja, det var det!