Vil du leve af at handle med aktier?

BrFk’s online blog  > Artikler >  Vil du leve af at handle med aktier?
0 Comments

For nogen kan det lyde vildt at man kan leve af at handle med aktier, og for andre er det måske den helt store drøm. Hører du til den sidste gruppe så vil du nok blive glad for at høre at det faktisk er muligt, og ikke alene er det muligt, der er allerede flere i Danmark der lever af det til hverdag. Her tales der ikke om et lønnet job, men som selvstændig person. Overvejer du at leve af at handle med aktier så læs med her hvad du skal overveje.

Indstil dig på at lære

En ting er at researche og sætte sig ind i markedet og forstå hvad der bevæger det osv. En anden ting er hvordan man gør i praksis. Selv de aller dygtigste aktiehandlere oplever at tabe stort og lave fejl. Nogle ting lærer man kun med erfaring, så det er vigtigt at du har den rette indstilling, og at du ikke lader dit humør og dine handler styre af hvis tingene ikke går som forventet.

Find en god handelsplatform

Hvis du vil leve at at handle aktier og arbejde som det man kalder daytrader så er det vigtigt at du finder den rigtige handelsplatform. For det første er det vigtigt at du finder en handelsplatform som du føler er brugervenlig og overskuelig, men ikke mindst også en handelsplatform som har det du gerne vil handle med. Rigtig mange daytradere bruger CFD handler, og muligheden for også at shorte aktier og tjene penge når der er tab på dem. Det er især populært inden for investeringer i kryptovaluta.

Inden du går i gang med at handle kryptovaluta

Som aktiv daytrader kommer du nok ikke uden om at handle med kryptovaluta, og det er derfor vigtigt at forstå hvad der påvirker krypto kursen, og hele tiden følge med i hvordan den udvikler sig.

 

Der kommer hele tiden nye kryptovaluta på markedet, og nogle af dem ryger lige så hurtigt ud igen. Men som med så meget andet på markedet handler det også om at sate på det man tror på, for der aldrig noget der er 100% sikkert, hvilket jo også er det der netop gør livet som daytrader utroligt spændende.

Start småt

Et rigtig godt råd er at starte ud i det små, måske skal du kun bruge et par timer om dagen, og du skal under ingen omstændigheder satse alle dine penge på en gang. Som tommelfingerregel kan du godt regne med at det tager et halvt års tid inden du egentlig kommer til at tjene rigtige penge, og at det første halve år skal bruges på at lære hvad der fungerer og hvad der ikke fungerer.

Forbered dig på et tab

Rigtig mange succesfulde daytradere er startet ud med store tab, og derfor er det vigtigt at du altid har en plan i baghånden. Hvad gør du ved store tab, både strategisk ift. aktiehandel, men også ift. din privatøkonomi og din dagligdag. Har du en opsparing eller et andet job i baghånden der kan hjælpe dig igennem svære tider?